onsdag den 29. januar 2014

Skal du altid bare ha' det godt på din arbejdsplads?

At arbejde et sted, hvor man er glad for at være, er et privilegium. Men jeg oplever ofte, at også det at arbejde et sted, hvor man ikke trives så godt, kan have sine gode sider, sine gevinster. Fordi det netop er i dårlig trivsel, udviklingsmulighederne ligger.

De udviklingsmuligheder er der, fordi det sjældent entydigt er noget bras at være, hvor man er – der er mange mellemtilstande.

Måske har man egentlig søde kolleger, men chefen er irriterende
Måske har man en god chef og spændende opgaver, men misundelige kolleger
Måske har man en ok chef og søde kolleger, men kedelige opgaver

Inden man bare løber skrigende bort, kan det betale sig at kigge på, om der er noget af det, man kan gøre noget ved.

Tag ansvar for din situation
Tag f.eks. fat i chefen og bed om en snak, og formuler, hvad det er, du er generet af. Sige, hvad du har brug for i stedet for. Vær åben for, at chefen måske også på sin side har nogle ønsker, som hun ikke synes, du imødekommer. Lyt.

Konfronter dine misundelige kolleger og sig, hvordan du fornemmer deres adfærd overfor dig. Fortæl, at du faktisk er glad for dit job, og ville blive endnu gladere for det, hvis du også kunne få et godt forhold til dem.

Og kedelige opgaver – find nogle måder at peppe dem op på. Tænk over, om der kan lægges nogle opgaver oven i de kedelige.

Den magelige: Det kan alligevel ikke lade sig gøre!
Det nemmeste er at afvise, at ovenstående overhovedet er muligt. Chefen ville ALDRIG lytte alligevel! Eller han er så overbevist om sin egen genialitet, at han bare mener, det er en selv, der er noget i vejen med. Og kollegerne er bare dumme og ingen vil alligevel bytte opgaver med dig.

Og så er det jo heldigt. Du slap for at udfordre dig selv.

Men hånden på hjertet - hvad gør du når du har knas med din kæreste – skrider du så også bare som det første? Prøver du ikke at ændre det først?

At mistrives på en arbejdsplads ER en mulighed for at gro som menneske, hvis man vælger at gribe den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar