mandag den 10. februar 2014

Kan man sige hvad som helst?

Da SF for nylig gik ud af regeringen var der samtidig også nogle SF’ere der gik ud af SF. Da en af dem gjorde det, kommenterede en partikollega det i det offentlige rum som at ”endnu en rotte forlader skuden”.

Havde Christiansborg været en normal arbejdsplads, så ville vedkommende være blevet kontaktet af HR-afdelingen eller sin chef, og man ville have taget fat i den måde, hun omtalte en kollega på.

At kalde en kollega for rotte er ikke gangbart sprog ret mange steder, og tak for det.

Der er gode grunde til, at man skal tale ordentligt til sine kolleger. På almindelige arbejdspladser er der behov for at mennesker samarbejder, for det er det, gode resultater udspringer af, og godt samarbejde kan ganske enkelt ikke opstå uden et vist mål af venlighed, hensyn og respekt. Et vist mål af en opførsel, som andre mennesker kan holde ud.

På en arbejdsplads opdrager mennesker også hinanden til at man forsøger at vise sig fra sin bedste side, og man bliver husket på, at der er grænser for, hvordan man kan opføre sig. Det er en sund bremse, som det selvfølgelig er mest heldigt, hvis man selv husker at trække i tide.

Og det er et modenhedstegn, at det på almindelige arbejdspladser ikke er normalt at omtale en kollega sådan som SF'eren gjorde. Så – tal ordentligt, som selskabet Call Me siger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar