fredag den 21. februar 2014

Målrettethed og forandringstid - ild og vand

Hvad er det for et felt, mennesker bevæger sig i i denne tidsperiode? Det er blandt andet et felt, hvor der er forandring på dagsordenen. Det er også et felt, hvor grænser udvides eller ophæves. En nem tid er det ikke, og af og til har man fornemmelsen af, at både befolkninger og politikere farer rundt som hovedløse høns, desorienterede, forvirrede, i tvivl om retningen.

Hvad skal vi? Hvor skal vi hen, du? Hvad vil vi?

At få øje på nogle fast definerede mål er svært – det har det allerede været i mange år. Forvirringen er kort sagt total.

Sådan ser det fra min vinkel ud i vores samfund lige nu.

Rådvildhed forbudt!
På samme tid er det så, at det forlanges af de nye generationer at de er på det rene med, hvad de vil med sig selv og deres fremtid. Det skal man vide, som ungt menneske. Her levnes ikke plads til forvirring, tvivl eller rådvildhed. Skynd dig gennem uddannelsen! Skynd dig at blive færdig! Skynd dig at beslutte! Vær målrettet! Vær effektiv!

Det til trods for at netop ungdommen ellers er en pr. definition forvirret tid i et menneskes liv. Det til trods for, at der omkring de samme unge hersker vild forvirring blandt dem, der burde have livserfaring nok til at kunne komme med et kvalificeret bud på en retning for hele landets fremtid.

Alt flyder, som Heraklit sagde, og det gør det ikke mindst nu. At forlange målrettethed i en flydende tilstand er at nægte at erkende, at det målrettede og det flydende er hinandens modsætning.

Giv dog mennesker en pause. Eller tag den selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar